Karoséria pre Engler SuperQuad [prípadová štúdia]


Prototyp karosérie superštvorkolky pre spoločnosť SUPERQUAD SLOVAKIA s.r.o. vytlačený z materiálu ABS+PC na Omni Factory 2.0 NET bude slúžiť ako finálny diel na predvádzacie vozidlo. V budúcnosti spoločnosť uvažuje nad sériovou výrobou karosérie 3D tlačou do ostrej premávky.

 

Vízia v podobe výkonnej superštvorkolky s ohromujúcim pomerom výkonu k hmotnosti 1:1 (1100 koní na 1100 kg) sa blíži k finálnym dokončovacím prácam. Jedna z úloh vývojového tímu je vyriešiť proces sériovej výroby karosérie, ktorá bude pripevnená na samonosný rám vozidla. Ako jednou s možností je použitie 3D tlače a následný postprocessing dielcov.
 
“Spoločnosť Go3D.sk nám vytlačila a sfinalizovala prvý kus karosérie. Kompletnú prednú masku budeme teraz spevňovať karbónom. Následne chceme použiť diely na prototypovom aute a skúsiť limity tejto technológie. Ak by všetko išlo dobre, diel by sa dostal na homologizáciu a mohol by byť prvým reálne použitým tlačeným dielom v cestnej premávke.” – hovorí Viktor Engler, majiteľ spoločnosti vyvíjajúcej tento superšport.

 

 

engler supersquad

Galéria k článku

október 26, 2021
Tím Go3D.sk